Sculpturen

Sculpturen

Dit zijn beelden die je vaak terugziet in de stad. Vaak zijn het van oude mensen die iets belangrijks hebben gedaan voor hun stad. Dat kan tot honderden jaren terug gaan. Ook worden sculpturen vaak gezien als kunst. Zo heb je in Arnhem ook een museum staan waar je naar kunst kan kijken en met name naar zulke beelden. Veel mensen vinden zulke beelden dus ook erg fascinerend en kopen ze ook zelf. Voor in de tuin of voor in huis. Zulke beelden hoeven namelijk ook niet altijd groot te zijn. Deze beelden worden wel pas de jaren meet gewaardeerd ook zie je deze beelden vaak langs het fietspad staan of langs de snelwegen. De gemeente plaats het ook vaak puur voor de aankleding van hun stad. Zo zie je er al best veel als je bijvoorbeeld al naar de stad rijd. Veel mensen kijken er alleen niet na of vinden het niet interessant terwijl het best mooi kan zijn. Er zijn ook mensen die het juist heel mooi vinden en het kunnen waarderen.

In huis

Veel van die beelden kan je voor in huis kopen. Veel mensen doen het niet omdat het niet past bij hun interieur, maar toch kan het heel mooi zijn. Veel rijke mensen hebben ook zo’n beeld in huis. Je kan het namelijk ook zien als een eye catcher. Een eyecatcher is iets wat in jouw huis heel erg opvalt. Het kan ook iets zijn zoals een schilderij of een kast bijvoorbeeld. Het hoeft dus niet heel heftig te zijn door een groot beeld midden in je huis neer te zetten. Toch hebben veel rijke mensen dat wel. Dat kan echt van alles zijn. Sommige beelden kunnen dus ook van goud zijn. Meestal is dan maar een klein lachje van dat beeld goud. Dan gebruiken ze bladgoud. Dat is namelijk veel goedkoper dan een heel stuk. Toch kan het zijn dat een bijzonder beeld net als bij schilderijen tot in de miljoenen lopen.

ellen-qin-YLeWmBd6miw-unsplash
green-sculpture-art-green-sculptures-museum-statue-old-ancient-greek-roman-europe_t20_eoZ2Na

Ook in parken zie je van deze beelden. Zoals het bijvoorbeeld in de stad staat setten ze het ook in het park een beeld neer om wat meer sfeer te geven. Deze beelden worden wel vaak door middel van metaal gemaakt. Dat komt vanwege dat het lang mee kan gaan en het niet snel kapot gemaakt kan worden. Ook worden veel dingen van steen gemaakt. Ook dat gaat lang mee. Men vindt het alleen wel een stuk minder mooi. Het is daar in tegen wel een goedkoper.

Meer Te Weten Komen

sos-del-rey-catlico-spain-28-september-2012-statue-in-homage-to-the-spanish-film-director-luis-garcia_t20_onY6Ox

Stenen beelden

modern-evening-harpoon-monument-cityscape-poseidon-trident-pool-historical-europe-spanish-european_t20_YNLvBx

Metalen beelden

a-small-masterpiece-from-unknown-artist_t20_3dYEQN

Dieren beelden